Q/A

Vilket har varit ditt favoritresemål?
Det här är nog den svåraste frågan som finns att besvara, även om jag får den titt som tätt. Det finns inte bara en favorit. Alla resor har varit så olika. Jag har rest själv, med vänner, med familj eller med pojkvän. Ibland är det ju inte ens resemålet utan de människor man träffar som avgör. Nedan tänkte jag i alla fall lista några favoriter. 
 
Thailand
I våras backpackade vi runt i Thailand under tre veckor. Det var en helt fantastisk resa med min finaste. Vi tog dagarna som de kom och levde väldigt spontant. Vi kom till Bangkok nästan helt utan planer. 21 dagar senare hade vi hunnit med att besöka flertalet platser runt om i landet, bland annat öarna Koh Lanta, Koh Samui och Koh Tao. Ett hett tips är att hyra moped. Man hinner se så mycket mer på kort tid, och man hittar så många undangömda guldklimpar. Thailand är ett paradis, och nu drömmer jag om att besöka Kambodja.
 
O'ahu, Hawaii
Inget slår nog någonsin den naturupplevelsen jag fick på Hawaii. Ön är helt otroligt. Jag besökte ändå aldrig Maui eller Kauai som ska vara ännu mer sagolika. Som en lokalbo sa; "If you think this is beautiful, you should go to Maui". Nästa gång! Jag är så glad att jag hade chansen att upptäcka hela ön med dess vackra natur och fantastiska undervattensliv. 
 
Ixia, Rhodos
Hit åkt jag i april 2013 med fyra av mina närmsta vänner. Även om vi knappt lämnade hotellpoolen så hade vi det så himla bra. Det var vår första resa som myndiga och utan föräldrar. Vi hade mot alla odds (då det var före säsong) strålande sol hela veckan. Vi vilade upp oss ordentligt inför studenten och fick med oss en fin solbränna hem lagom till studentbalen. Ibland handlar resande inte om att upptäcka och ge sig ut på en massa äventyr, ibland är resande bäst när man tar det lugnt i goda vänners lag.
 
London, England
Redan i unga år drömde jag om att besöka London. När jag i September 2014 åkte dit tillsammans med ett gäng klasskamrater blev jag kär. Det var som att kliva rakt in i en Harry Potter-film. Stämningen i centrala London är nog svår att inte tycka om. Och tillsammans med fina vänner hade jag ett oförglömligt äventyr. Londons nattliv är grymt! 
 
Italien (Milano, Rom, Venedig)
Att resa runt i Italien var underbart. Att lämna ett vårligt Sverige för sommarhetta i Italien kändes toppen. Italien är ju dessutom så otroligt vackert. Venedig har också alltid varit ett sånt där resemål jag drömde länge om. Jag är så glad att jag hann dit innan staden hunnit försvinna under vatten (skämt åsido...). Jag gillade Italien på grund av dess unika historia och alla dess sevärdheter som hör till. Jag hade gärna rest runt mer!
 
San Francisco
Jag hade inte så höga förväntningar på San Francisco. Jag ville mest se otroliga Golden Gaten bridge och umgås med vänner på en weekend ifrån Los Angeles. Det visade sig att staden skulle bli en av mina absoluta favoriter. Det var något så speciellt med staden, den var så olik övriga USA. Troligtvis en av de amerikanska städer som påminner mest om Europa. Jag gillade den liberala kulturen, och alla vackra byggnader längs trånga gator.
 
Paris, Frankrike
Det finns inte ord för att beskriva Paris. Jag säger det igen (och troligtvis igen och igen...) - det är en magisk stad. Unik och alldeles, alldeles underbar. En favorit. Och anledningen till att just Paris blev ett favoritresemål var troligtvis för att just Eiffeltornet satte ett så stort avtryck på mig. Det var den första stora sevärdhet jag såg, vilket i säg var magiskt. Jag glömmer aldrig hur jag lyfte blicken och plöstligt stod detta unika verk framför mig. Samtidigt var Paris den första riktigt stora storstad jag besökte.
 
QUESTIONS | | Kommentera
Upp