2015 - summary

2015 bjöd, till skillnad från 2014, inte på så många länder, men desto längre resor. Både tids- och avståndsmässigt. Sammanlagt spenderades en tredjedel av året och över fyra månader utanför Sveriges gränser. Dock besöktes bara tre länder, visserligen på tre olika kontinenter.
 
I april gick flyget mot drömdestinatonen Thailand. Även om mycket gick fel på vägen med borttappat bagage, förseningar på grund av sandstormar i Mellanöstern, sjukdomar och diverse andra motgångar så var det fantastiska veckor.
 
Sedan kom sommaren och jag flyttade till USA. Fem amerikanska städer och fyra delstater senare landade jag i oktober i Sverige. Då med en drös nyfunna vänner från jordens alla hörn, vänner som gjort min sommar oförglömlig. Jag är fortfarande så stolt över att jag tog steget och gjorde något jag drömt om. Det var så värt allt slit!
 
 
Både Thailand och USA var speciella resor då båda var längre resor där jag reste runt i ett och samma land. Jag stannade i länderna i veckor och hann se mycket. Detta är totala motsatsen av hur vi reste under tågluffen. Då såg vi många länder, och desto fler städer, under några veckor. Då bytte vi land var och varannan dag. Att vakna upp i Italien och spendera dagen i Österrike för att samma kväll vara i Tyskland var inget konstigt. 
 
Kort efter USA-resan åkte vi till Budapest över en weekend. Direktflyg har aldrig varit mer uppskattat! En mysig weekend i en fantastisk stad. Detta blev också årets sista resa. 
 
Något som blev speciellt för året var att jag faktiskt bodde mer permanent på platserna jag besökte. Hela 6 veckor spenderades i Los Angeles och det kändes snabbt som hemma. Det var inte lika snabba byten eller nytt hostel varje kväll som under det föregående året.
 
Nästa år väntar förhoppningsvis många nya äventyr. Gott nytt år!
 
THOUGHTS | | Kommentera

2014 - throwback

2014 blev ett år rikt på resor. Vid tolvslaget tidigare i år lämnade jag 10 fantastiska länder bakom mig. Och resande gav snabbt mersmak. 
 
Årets första äventyr var en tripp runt i Europa. En överfull ryggsäck och mängder av tågresor senare hade vi hunnit med några av Europas mest fascinerade städer. Favoriten var utan tvekan Paris, men Rom, Amsterdam och Venedig kom tätt därefter. Något som var lite speciellt var att vi hade bokat precis allting (tåg+boende) innan vi åkte. Det var på ett sätt väldigt skönt och till vår stora förvåning klaffade allt. Inga(!) förseningar alls på något tåg. Eftersom vi hade tajt om tid valde vi att förboka allt för att hinna med alla platser vi vill se, men nästa gång åker jag helst utan bokningar. Spontant är bäst! Då finns också utrymme för ändringar. 
 
I augusti åkte vi till Turkiet för två veckor av sol, bad och utflykter. En klassisk charter-resa, minst sagt. Vi slog till på en sista minuten så själva resan var verkligen ett kap. Dessutom hade vi toppenväder med stekande heta dagar. Turkiet överraskade mig. Vi gjorde lite utflykter för att lämna Cleopatra beach och livliga Alanya och då fick jag verkligen upp ögonen för Turkiet. Ett väldigt vackert land. Sedan har de så god mat!
 
Senare samma höst åkte vi till England och London. Sedan barnsben har jag tjatat om att besöka Englands huvudstad. Få tycker väl illa om London och jag själv fullkomligt älskar staden! London är ett, av ytterst få, resmål som jag gärna återvänder till. Oftast föredrar jag att åka till nya platser och ser sällan ett redan besökt resmål som intressant. Men just London besöker jag gärna om och om igen. 
 
Sammanfattningsvis kan jag bara konstatera att jag under 2014 aldrig var iväg särskilt länge, det handlade om dagar eller några få veckor. Detta skiljer sig rejält från året som snart passerat. Under 2014 hanns många länder och upplevelser med, och på så sätt kan det vara skönt att se mycket på kort tid. 
 
THOUGHTS | | Kommentera

o'ahu north shore

North shore of O'ahu, Hawaii August'15
 
These pics are taken during my first visit to the North shore of O'ahu. We stopped at Waimea bay for snorkeling. The reefs were amazing. 
 
On our way up north, we stopped to check out Chinaman's hat, or Mokolii Island, from the shore line. This is a popular place for kayaking since you're able to enter the small island.
 
We did a sweaty hike all the way up to this spectacular view. The beach below is where one of the biggest surf competitions take places every winter.
 
 
HAWAII, USA | | Kommentera
Upp