swedish summer / snapchat

Sol, bad, god mat, löpning, vänner, familj, Öland, sommar. Fina juli, fina sommar.
Nu lämnar vi dock årets bästa månad för augusti, vilket inte är särskilt pjåkigt alls. Alla månader har väl sin charm, för det bästa är ju ändå våra svenska årstider. I augusti väntar lite utomlandsäventyr igen(!). Jag berättar mer imorgon. 
 
SWEDEN | | Kommentera

homemade noodle soup

Jag har känt mig lite krasslig i veckan och slängde därför ihop en asiatisk nudelsoppa med halloumi, lime och koriander. Supergott! Självklart plockade jag fram matpinnarna jag köpte i Vietnam för lite extra feeling. Nedan delar jag receptet för de som är nyfikna.
 
Kokos- och broccolisoppa med krispig halloumi 
1. Skiva 1 gul lök och 250 gram palsternacka. Dela 250 gram broccoli i buketter och skiva stammen.
2. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull. Fräs lök, palsternacka, 2 vitlöksklyftor (pressade) och 3 msk green curry 3-4 minuter.
3. Tillsätt 1 liter vatten, 250 gram kokosmjölk, 2 tärningar grönsaksbuljong, 1 tsk socker och 1/2 tsk salt. Låt koka i 8-10 minuter, eller tills palsternackan är mjuk. Tillsätt broccolin och låt koka ytterligare 3 minuter.
4. Koka 200 gram äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
5. Krispig halloumi: Skär 150 gram halloumi i cm-stora tärningar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek osten tills den fått fin färg. Låt rinna av på lite hushållspapper.
6. Smaka av soppan med finrivet skal och pressad saft av 1 lime. Toppa kokos- och broccolisoppan med nudlar, krispig halloumi och bladen från en kruka koriander.
 
GOTHENBURG, SWEDEN | | Kommentera
Upp