next up: nairobi

(null)
Off to Kenya!
 
Imorgon bär det äntligen av till Nairobi och Kenya. Vi flyger från Göteborg till Amsterdam sedan över till Afrika. Flyget till Amsterdam går vid 06 imorgon så jag kommer vara uppe innan 03.30 inatt och göra mig redo i väntan på taxi, därför får vi höras mer från Nairobi. Tills dess får ni gärna in och följa Reality Studios Facebook-sida. Där kommer vi uppdatera mer om projekten längre fram. 
 
AFRICA, KENYA | | Kommentera

what do you wish for?

(null) (null) (null) (null) (null) (null) (null)
Efter mitt inlägg om en mer minimalistisk livsstil i tisdags läste jag detta (klick!). Ett intressant och bra resonemang av Minimalisterna angående Wish. In och läs!
 
Kan man nöja sig med mindre prylar och bli lyckligare? Kan man få allt man önskar sig utan att ta till Wish? Det tror jag definitivt! På Wish läggs väl inga större summor pengar, utan tjänsten ger mest en stor miljöpåverkan och mättar ett konsumtionsbehov. Då blir konsumenten lycklig för stunden, den får vad den önskar sig. Jag tycker dock det är så sorgligt att folk lägger så otroligt mycket pengar på prylar som aldrig kommer användas, som istället fyller garberober och lådor (för visst är det ofta så?). Hade man istället låtit bli att impulsköpa billiga prylar (som inte blir billiga om de inte används vilket ofta är fallet) och sparat sina pengar kunde man lägga dem på något som verkligen skulle göra en lycklig. Det är lätt att drömma om vinst på lotto och köpa en massa trisslotter, istället för att spara alla de pengar som lagts på just trisslotter utan vinst. Då hade konsumenten i sin tur säkert haft råd med det man skulle använt den där önskvärda vinsten till. För mig är resor väl spenderade pengar. Det är inte pengar på billigt skräp som ska skickas från Kina för att sedan gå sönder eller inte motsvara förväntningar och därmed slängas inom kort. Det är istället slöseri med pengar och därmed idioti! 
 

THOUGHTS | | Kommentera

. . .

Det finns ingen tvekan om att minimalism är årets hetaste trend. Jag själv hoppade på den redan i slutet av 2017 när jag fick upp ögonen för boken Prylbanta och Minimalisternas blogg (länk) och Instagram (länk). Efter stor utrensning och försäljning av gamla prylar har jag fått ihop lite extra pengar och minskat antal prylar. Dessutom är två månader med köpstopp snart förbi. Jag har alltså medvetet knappt köpt några fysiska prylar under två månader, utan mina pengar har gått till sparande eller nödvändigheter/upplevelser så som mat, nöjen och resturangbesök. Att leva mer miljövänligt känns viktigare än någonsin. Kan det dessutom ge lite extra i plånbok känns det toppen!
 
Efter detta känns det motsägelsefullt att förespråka och själv resa jorden runt. Att resa är min passion och det är något av det viktigaste för mig. Min tanke är därför att leva med minimalt ekologiskt fotavtryck i vardagen genom tågresor inom landet, alltid åka kollektivt, äta stor andel vegetariskt/veganskt med närproducerade råvaror samt minimera inköp av onödiga prylar. Då känns någon flygresa per år mer försvarbart, även om det trots allt är en av vår tids största miljöbov.
 
THOUGHTS | | Kommentera
Upp