at home


Jag tänkte att det kunde vara kul att visa upp lägenheten då vi flyttade hit för några veckor sedan och precis hunnit bo in oss lite. Jag tänkte jag skulle visa mina absoluta favoritdetaljer. På bilden ovan ser ni våra scratch maps, kartor där idéen är att man skrapar fram länderna man besökt. Vi har varsin i sovrummet, och det känns som en rolig, och personlig, detalj då vi båda gillar att resa. 


I byrån i sovrummet står några favoritsouvenirer. Jag är inte jättestort fan av just souvenirer men har några stycken, mest som en snygg inredningsdetalj. Jag tycker dessa är så snygga ihop. De tre utvalda är ikoniska Christ the Redeemer från Rio, Frihetsgudinnan från NYC och så Eiffeltornet från Paris. Elefanten och Buddha-statyn inhandlades i Spanien.Jag älskar att sätta ihop små tavelkollage. Detta är faktiskt lägenhetens enda då jag satsat på lite större tavlor nu när lägeneheten har lite mer väggyta. I detta är familjefoton blandade med vykort. Vykort är en annan favorit, och det är något jag gärna skickar när jag är iväg. 


I hallen har vi placerat dessa tavlor. De representerar hemstaden väl och är en kul detalj. Just själva kartan har pekats på många gånger när någon vän ska visa vart den bor hehe. Båda posterna är beställda på desenio.se, vilken är en grym hemsida för moderna posters.


Över soffan i vardagsrummet hänger lägenhetens absoluta favoriter - posters från Sverigemotiv. Att vi valde just Ölandbron och Kalmar Slott finns det väl inget större tvekan bakom då båda är två byggnader som inte minst är väldigt ikoniska, men också två som symboliserar vårt hemstad väl. Öland och Kalmar kommer alltid vara platser vi håller kärt.


Här är en annan del av lägeneheten jag verkligen tycker om. Drinkvagnen i guld är ett av mina senaste DIY och gjordes om från en serveringsvagn i plast med gråmatt metall till en drinkvagn i guld. Vagnen kommer från början från IKEA och kostar 249 kr, så det var verkligen ett kap. På toppen av vagnen finns två Eiffeltornsformade flaskor likör. Dessa köpte på flygplatsen i Paris på väg hem från Brasilien, och jag tycker dessa passar in perfekt. Så söta. Vid sidan av vagnen finns jordgloben jag spande på i månader. Jag var lite för snål först då den gick på nästan 900 kr, men jag är glad att jag köpte den till slut. 


Den här kartan har jag bloggat om tidigare. Det var ett annat DIY jag gjorde tidigare i år. Jag tog helt enkelt en poster och placerade denna i en tavelram där glaset tagit bort. Sedan placerade jag en kartongskiva bakom själva posterna för att senare börja pinna ut platser jag besökt. En annan rolig och personlig detalj.

Sista detaljerna jag har tänkt visa upp är mitt lilla stilleben i köket. Bland kryddor och oljor står dessa London-teer. Inte minst ikoniska, men också otroligt söta. Dessa fick följa med då jag mellanlandade i London tidigare i år. Jag kunde inte låta bli.

SWEDEN | | En kommentar

10 instagram places

 
Next up in my Get to know Gothenburg series (hehe) is an article I liked. It's about the 10 most instagramable places in Gothenburg. My very own favorite is the bridge Älvsborgsbron since the view is amazing up there, especially at sunset. Another favorite is Kuggen located next to my university by the river. I love Lindholmen and the area around campus.
 
1. The view from Skansen Kronan
It's well worth the effort to take the stairs up the fortification Skansen Kronan. From here you have an amazing view over large parts of central Gothenburg.
 
2. The Palm house in the Garden Society
This greenhouse in the city park Trädgårdsföreningen (The Garden Society) is an Instagram favourite, no wonder with its beautiful exterior and djungle-like interior.
 
GOTHENBURG, SWEDEN | | Kommentera

prague, czech republic

A weekend in Prague, finally!
 
A trip to Prague is right around the corner, leaving on thursday. One last get-away before going back to school. It's been such a great year with travels so far; amazing weekends in Warsaw, Copenhagen and Barcelona, holiday in the sun in Tenerife and an amazing backpacking experience in Brazil... I'm so blessed. And I'm so thrilled to see what Prague is like. I've heard so much about the city!
 
CZECH REPUBLIC, EUROPE | | Kommentera
Upp